
Ollilan mukaan kotimaisella kasviproteiinilla on kolme pääkohderyhmää: kasvissyöjät, fitness-henkilöt ja naiset, jotka haluavat pitää huolta itsestään. Terveysbuumi kasvaa meillä ja muualla, ja vaihtoehtoja kaivataan. Kuluttajia kiinnostaa (lisä)proteiini myös maitohyllyn ulkopuolella.
Perinteikäs härkäpapu voidaan jalostaa niin, että moderni kuluttajakin siitä kiinnostuu. Meillä on pitkät perinteet härkäpavun tuotannossa, ja uusia lajikkeitakin on tulossa satovarmuutta parantamaan. Koko ruokaketju on hyvä pitää kehitystyössä mukana. Aamukahveille tuotiin myös terveiset kasviproteiiniketjuhankkeesta ja esimerkkituotteita muista kotimaisista kasviproteiinijalosteista kuten hampunsiemenrouheesta ja härkäpapupastasta!
Keskustelu oli vilkasta, ja ideoita kasviproteiinin edistämiseen esitettiin paljon. Kiinnostavat reseptit ja niitä hyödyntävät ruokablogit ovat portinvartijoita, joiden avulla kestävän ja hyvänmakuisen ruuan sanomaa voidaan edistää. Aamukahvien osallistujia oli ilahduttavan erilaisista taustoista: järjestöihmisiä, ruokakehittäjiä, tutkijoita ja hallintoa. Kotimainen kasviproteiini on innovaatio, jota ei voi ohittaa.

Teksti: Hanna Mattila, ylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö
Kuva: Saara Pietilä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti