maanantai 1. syyskuuta 2014

Herkkujen Suomessa juhlittiin suomalaista lähiruokaa

Herkkujen Suomi valloitti jälleen Rautatientorin ja kävijät 21.-23. elokuuta 2014. Maakunnat pistivät parastaan tuomalla Helsingin sydämeen herkkuja, joita kävijät saivat maistella paikan päällä tai ostaa mukaan kotiinviemisiksi. 

Ministeri Orpo avasi lähiruokatapahtuman puheellaan, jossa hän korosti suomalaisen ruoan tärkeyttä.
Tummista pilvistä huolimatta Herkkujen Suomea saatiin viettää pääosin hyvässä säässä.

Ruokatieto Yhdistys ry muisti ministeriä kassillisella suomalaisia herkkuja.

Maakuntien pisteillä tapasi iloisia ihmisiä. Kanta-Hämeen teltassa pääsi maistamaan esimerkiksi Tuulosrievän leipää.

Maa- ja metsätalousministeriön pisteellä puhuttiin luomusta.

Tänä vuonna tapahtumassa panostettiin myös ruokakasvatukseen. RuokaILO esitteli, miltä päivittäinen kasvisten saantimäärän suositus näyttää ja miten joka aterialta tulisi löytyä vihanneksia, marjoja tai hedelmiä. Ministeri Orpo pääsi pisteellä seuraamaan, mitä 'puoli kiloa päivässä' lausahduksella tarkoitetaan käytännössä.



Päälavalla Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillasivat laadukkaita lihatuotteita. Annokset höystettiin eri maakuntien herkuilla. Myös yleisö sai maistaakseen makkaroita.


Maakuntien pöydät olivat täynnä houkuttelevia herkkuja. Kotiin viemisiksi oli tarjolla luomu- ja lähiruokatuotteita moneen makuun.


Teksti ja kuvat: Marianna Laitinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti