keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Ruokaketjuhankkeiden uudet painoalueet julkaistu

Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamat ruokaketjuhankkeet edistävät ruokaketjun kilpailukykyä, läpinäkyvyyttä ja vastuullista toimintaa. Ruokaketjuhankkeilla lisätään ruoan, ruoantekijöiden ja ruokakulttuurin arvostusta sekä edistetään terveellisiä ruokatottumuksia. Ruokaketjuhankkeilla toteutetaan mm. ruokapoliittisen selonteon tavoitteita tukevia toimenpiteitä.

Maa- ja metsätalousministeriöllä on ruokaketjuhankkeita varten momentti (30.20.47), jolta myönnetään avustusta laajoihin, valtakunnallisiin ruokaketjun edistämishankkeisiin. Hankkeiden kesto on enintään kolme vuotta. Uudet hankkeiden painoalueet julkaistiin 11.6.

– Ruoka koskettaa ja kiinnostaa jokaista. On hienoa, että voimme olla mukana edistämässä ruokaketjun yhteistä, vastuullista toimintaa. Odotan innolla, minkälaisia hankkeita hankeväki keksii, kertoo neuvotteleva virkamies Anna-Leena Miettinen maa- ja metsätalousministeriöstä.

Kansallisen ruokaketjun kehittämisen painoalueet hankehaulle 2014
  • jäljitettävyys- ja vastuullisuusjärjestelmät
  • nuoret ja ruokaketju
  • ruoan ja ruoantekijöiden arvostaminen
  • kuluttajien vastuulliset ruokavalinnat
  • elintarvikealan kansainvälistyminen
  • luomu
  • lähiruoka

Seuraava hankehaku järjestetään loppukesästä 2014. Tuen hakemiseen, myöntämiseen ja maksamiseen liittyvistä viranomaistehtävistä vastaa Maaseutuvirasto. Maa- ja metsätalousministeriö antaa haun painopisteet ja vahvistaa hyväksyttävät hankkeet. Tulevaan ruokaketjun hankehakuun on varattu rahaa yhteensä noin 7 miljoonaa euroa.

Hankehaun painoalueet vuoden 2014 haulle ja tausta-aineistoa löytyy osoitteesta www.mmm.fi/ruoka.

Ruokaketjuhankkeiden tulevat painoalueet julkistettiin Lähiruokaohjelman vuoden 2013 hankkeiden päätösseminaarin jälkeen Säätytalolla 11.6. Seminaarin esitykset.

Ruokaketjuhankkeisiin vaikuttava luonnos valtioneuvoston asetukseksi ruokaketjun toiminnan edistämisen avustamisesta on lausuntokierroksella 13.6.2014 asti. Lisätietoa lausunnosta.

teksti: Saara Pietilä

kuva: MMM:n kuva-arkisto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti