keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Maaseutuohjelman luonnos avattiin kommentoitavaksi

Torstaina 23.5. saavutettiin välietappi uuden maaseudun kehittämisohjelman valmistelussa. Ministeriö julkaisi ensi vuonna käynnistyvän ohjelman luonnoksen. Esittelytilaisuus keskittyi ohjelman sisältöön ja painopisteisiin. Päätöksiä ohjelmarahojen jakautumisesta joudutaan vielä odottamaan.

Esittelytilaisuudessa Helsingin Paasitornissa tehtiin selkoa ohjelman tavoitteista ja siitä kuinka ne voidaan saavuttaa. Kiinnostusta uusille maaseudun kehittämisen linjoille oli, ja verkossakin lähetetty tilaisuus keräsi satoja seuraajia. Uusi maaseutuohjelma lähetetään komissioon valtioneuvoston hyväksymisen jälkeen syksyllä.

Maaseutuohjelma ministeriön tavoitteiden tukena

Maaseudun kehittämisohjelmalla on todella suuri merkitys maaseutumaiselle Suomelle, kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio totesi tilaisuuden avauspuheenvuorossa. Sen rooli on keskeinen ministeriön strategisten tavoitteiden uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön ja ruuantuotannon kannalta. - Tätä ei tehdä vain virkamiestyönä, vaan kaikkien sidosryhmien panosta on tarvittu, Husu-Kallio teroitti ja kiitti valmistelussa mukana olleita.

Ohjelman valmistelu jatkuu syksylle asti. - Mitään ei ole lopullisesti lukkoon lyöty, Husu-Kallio muistutti. - Demokraattisessa päätöksenteossa ei kaikkien toive toteudu, mutta yritämme yhdessä tehdä ohjelmasta niin hyvän kuin se ikinä maailmassa voi olla.

EU:n ajamaa komission ja eri rahastojen välistä yhteistyötä ja kumppanuutta Husu-Kallio peräänkuulutti. - On mietittävä, miten toisten tekemistä voidaan täydentää. - Kumppanuus on päivän ja tulevaisuuden sana, eikä siihen sitoutumisesta ole epäilystäkään, hän summasi.

Teksti: Annukka Lyra

Lisää ohjelmasta ja sen valmistelusta esittelytilaisuuden verkkolähetyksestä 
http://www.seminaarit.net/avaa/maaseutu2020

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020 voi kommentoida 25.6. mennessä. Lausuntopyyntö ja ohjelmaluonnos ministeriön verkkosivuilla. http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/maaseudun_kehittaminen/ohjelmakausi2014_2020.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti