torstai 20. kesäkuuta 2013

Eläinsuojeluasiamies aloittaa elokuussa työnsä

Sari Salminen
Maa- ja metsätalousministeriössä aloittaa elokuussa työnsä Suomen ensimmäinen eläinsuojeluasiamies. Hän on eläinlääketieteen lisensiaatti Sari Salminen, joka siirtyy ministeriöön Eviran eläinten terveys ja hyvinvointi -yksiköstä.

Eläinsuojeluasiamiehen tarve kirjattiin kaksi vuotta sitten hallitusohjelmaan. Hänen tehtävänään on eläinten hyvinvoinnin edistäminen yhteiskunnassamme.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen on tyytyväinen, että uusi ja odotettu määräaikainen eläinsuojeluasiamies on valittu ja pääsee pian käsiksi töihinsä, joita epäilemättä on runsaasti.

- Eläinten hyvinvointi on eettisen tuotannon kivijalka ja sen edistämiseen eläinsuojeluasiamies saa keskittyä. Hänen roolinsa suomalaisessa yhteiskunnassa tulee toivottavasti olemaan näkyvä ja vaikuttava, ministeri toteaa.

Salminen työskentelee suoraan maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallion alaisena ja raportoi työstään ministeriön johdolle.

Sari Salminen aloittaa työnsä elokuun 12. päivänä ja hänen asemapaikkansa on Viikissä, Eläinten hyvinvointikeskuksen yhteydessä. Salmisen tavoittaa numerosta 050 3684 043.

Teksti: Kati Leppälahti
Kuva: Evira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti