torstai 4. heinäkuuta 2013

Viljelijät kyselivät maatalouspolitiikasta

Jokainen tuoli oli varattuna, kun Euroopan komission maatalouspääosaston johtaja Jerzy Pleva, maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen ja kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio astelivat Farmari-näyttelyn avajaistilaisuuteen. Seinäjoen Areenan yleisössä oli keskiviikkona satoja maatalousyrittäjiä ympäri Suomea.

Pääjohtaja Plewa kuunteli ministeri Koskista ja kansliapäällikkö Husu-Kalliota Seinäjoen CAP-tilaisuudessa.
Avajaiset oli omistettu EU:n yhteisestä maatalouspolitiikasta keskustelemiseen ja viljelijät käyttivät tilaisuuden hyväkseen. Kysymyksiä olisi riittänyt varattua aikaa pidemmäksikin, sillä niitä saattoi esittää myös virtuaalisesti tilaisuuden viestiseinälle.

Huoli tulevaisuuden toimeentulosta näkyi kysymyksissä. Plewalta kysyttiin muun muassa Suomen kansallisen 141-tuen jatkosta ja maatalouden tulotason turvaamisesta. Pääjohtaja kertoi auliisti CAP-ratkaisusta ja kertoi yhteistyö suomalaisten virkamiesten ja poliitikkojen kanssa sujuneen hyvin.

- 141-tuen neuvottelut käydään nyt, kun kokonaisratkaisu on saatu tehtyä, Plewa ainoastaan totesi tulossa olevista kansallisen tuen neuvotteluista.

Ministeri Koskinen totesi, että Suomen tavoite on, että 141-tuki jatkuu. Sen eteen tehdään kotimaassa töitä, että komissioon lähtee tarkkaan punnittu ja hyvä esitys kotimaisesta tuesta.

Teksti: Kati Leppälahti
Kuva: Emilia Rodriguez

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti