Katuruoka on tällä viikolla Helsingissä erityisen pop, kun
toista kertaa järjestettävä Streat Helsinki valtaa kaupungin.
Viime vuoden vallankumous-teemasta on päästy askel eteenpäin: viikoksi
laajentuneen tapahtumasarjan teemana ovat katuruuan kehittäminen ja
tulevaisuuden näkymät. ”From revolution
to evolution.”
Viime vuoden tapaan maa- ja metsätalousministeriö haluaa olla
mukana katuruuan kehittämisessä osana ruokakulttuuria. Tänä vuonna ministeriöstä on rahoitettu arki-iltojen
kaikille avoimia maksuttomia WORKSHOPS-työpajoja, joissa on luvassa laaja
kattaus keskustelua, kehittämistä ja katuruuan ilosanomaa. Työpajoihin ovat
tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.
Katuruokaviikon torstaina 19. maaliskuuta vietetään ns.
snägäreiden yötä, kun Streat Helsinki NIGHT BITES tarjoaa tuunattuja
snägäriannoksia viidessä grillikioskissa ympäri kaupunkia.
Viikonloppuna Streat Helsinki EATS kokoaa Helsingin
Torikortteleihin ja ympäristöön yhteensä 64 ruokarekkaa ja yli 200 erilaista
annosta kokeiltavaksi.
Herkuttelun jälkeen lauantaina voi suunnata vielä kaikille
avoimiin PARTIES-katuruokajuhliin.
Maukasta
katuruokaviikkoa!
Streat Helsinki edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta.
Se näkee katuruoan ja sen tekijät osana kaupungin ruokaketjua, osana
elinkeinoelämää ja osana elävää, kiinnostavaa kaupunkia. Ilmiö keskittyy
tapahtumien ja herkuttelun lisäksi katuruokailun kehittämiseen sekä toimijoiden
tukemiseen.
Teksti: Saara Pietilä, tiedottaja, maa- ja
metsätalousministeriö
Kuva: Maija Astikainen / Streat Helsinki
Streat Helsinki tuo katuruokakulttuuria kaupunkiin -kirjoitus Verso-blogissa viime vuonna
Kuva: Maija Astikainen / Streat Helsinki
Streat Helsinki tuo katuruokakulttuuria kaupunkiin -kirjoitus Verso-blogissa viime vuonna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti