maanantai 16. maaliskuuta 2015

Katuruoka valtaa Helsingin tällä viikolla

Mitä katuruualle kuuluu nyt ja tulevaisuudessa? Kuka voi ryhtyä katuruokayrittäjäksi? Miten viranomaiset voivat tukea katuruokayrittäjyyttä? Miten sesongit voidaan huomioida katuruokatarjonnassa? Minkälaista katuruokaa on tarjolla maailmalla?

Katuruoka on tällä viikolla Helsingissä erityisen pop, kun toista kertaa järjestettävä Streat Helsinki valtaa kaupungin. Viime vuoden vallankumous-teemasta on päästy askel eteenpäin: viikoksi laajentuneen tapahtumasarjan teemana ovat katuruuan kehittäminen ja tulevaisuuden näkymät. ”From revolution to evolution.”

Kuva: Streat Helsinki 2014 -tapahtuma.

Viime vuoden tapaan maa- ja metsätalousministeriö haluaa olla mukana katuruuan kehittämisessä osana ruokakulttuuria. Tänä vuonna ministeriöstä on rahoitettu arki-iltojen kaikille avoimia maksuttomia WORKSHOPS-työpajoja, joissa on luvassa laaja kattaus keskustelua, kehittämistä ja katuruuan ilosanomaa. Työpajoihin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet.

Lisätietoa WORKSHOPS-työpajoista: http://streathelsinki.com/workshops/

Katuruokaviikon torstaina 19. maaliskuuta vietetään ns. snägäreiden yötä, kun Streat Helsinki NIGHT BITES tarjoaa tuunattuja snägäriannoksia viidessä grillikioskissa ympäri kaupunkia. 

Viikonloppuna Streat Helsinki EATS kokoaa Helsingin Torikortteleihin ja ympäristöön yhteensä 64 ruokarekkaa ja yli 200 erilaista annosta kokeiltavaksi.

Herkuttelun jälkeen lauantaina voi suunnata vielä kaikille avoimiin PARTIES-katuruokajuhliin.

Maukasta katuruokaviikkoa!

Streat Helsinki edistää ruokakulttuurin monimuotoisuutta. Se näkee katuruoan ja sen tekijät osana kaupungin ruokaketjua, osana elinkeinoelämää ja osana elävää, kiinnostavaa kaupunkia. Ilmiö keskittyy tapahtumien ja herkuttelun lisäksi katuruokailun kehittämiseen sekä toimijoiden tukemiseen.

Teksti: Saara Pietilä, tiedottaja, maa- ja metsätalousministeriö
Kuva: Maija Astikainen / Streat Helsinki


Streat Helsinki tuo katuruokakulttuuria kaupunkiin -kirjoitus Verso-blogissa viime vuonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti