torstai 12. maaliskuuta 2015

Vilkasta keskustelua kasviproteiini-innovaatioista ja maailmanparannuksesta

Kasviproteiini on hot topic, kun puhutaan ruokainnovaatioista. Sen vuoksi kasviproteiini valikoitui Ruokavaikuttajat-verkoston aamukahvien teemaksi. Verkoston ensimmäiseen tapaamiseen 12.3. oli saatu alustajaksi Verso Food Oy:n toimitusjohtaja Tarja Ollila

Verso Food kehittää ja tuottaa kotimaista kasvisruokaa, lähinnä härkäpapua, ammattikeittiöihin ja kuluttajille. Alustuksessaan Tarja Ollila kertoi, että terveelliselle, kestävälle ja monipuoliselle ruualle on todella tilausta markkinoilla. Verso Food yhdistää brändäyksen ja maailmanparannuksen.

Ollilan mukaan kotimaisella kasviproteiinilla on kolme pääkohderyhmää: kasvissyöjät, fitness-henkilöt ja naiset, jotka haluavat pitää huolta itsestään. Terveysbuumi kasvaa meillä ja muualla, ja vaihtoehtoja kaivataan. Kuluttajia kiinnostaa (lisä)proteiini myös maitohyllyn ulkopuolella.

Perinteikäs härkäpapu voidaan jalostaa niin, että moderni kuluttajakin siitä kiinnostuu. Meillä on pitkät perinteet härkäpavun tuotannossa, ja uusia lajikkeitakin on tulossa satovarmuutta parantamaan. Koko ruokaketju on hyvä pitää kehitystyössä mukana. Aamukahveille tuotiin myös terveiset kasviproteiiniketjuhankkeesta ja esimerkkituotteita muista kotimaisista kasviproteiinijalosteista kuten hampunsiemenrouheesta ja härkäpapupastasta!

Keskustelu oli vilkasta, ja ideoita kasviproteiinin edistämiseen esitettiin paljon. Kiinnostavat reseptit ja niitä hyödyntävät ruokablogit ovat portinvartijoita, joiden avulla kestävän ja hyvänmakuisen ruuan sanomaa voidaan edistää. Aamukahvien osallistujia oli ilahduttavan erilaisista taustoista: järjestöihmisiä, ruokakehittäjiä, tutkijoita ja hallintoa. Kotimainen kasviproteiini on innovaatio, jota ei voi ohittaa.

Syksyllä 2014 perustettu Ruokavaikuttajat-LinkedIn-verkosto kokoaa yhteen kestävän ja vastuullisen ruuan edistäjiä. Verkostossa on jo yli 170 jäsentä, ja siihen voi liittyä aiheen parissa työskentelevät ja aiheesta kiinnostuneet. Ruokavaikuttajien aamukahvit on konsepti, jota kuka tahansa verkoston jäsen voi edistää. Päätä vain aihe ja paikka ja ilmoita siitä Ruokavaikuttajissa!

Teksti: Hanna Mattila, ylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö
Kuva: Saara Pietilä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti