perjantai 14. maaliskuuta 2014

Streat Helsinki tuo katuruokakulttuuria kaupunkiin

Katuruokatapahtuma Streat Helsinki valtaa kaupungin kahdeksi päiväksi maaliskuussa. Katuruokaa julistetaan ja juhlistetaan kolmessa tapahtumassa: TALKS-konferenssissa, PARTIES-juhlissa ja EATS-katuruokafestivaalissa.

Streat-kokonaisuus oivaltavine nimineen saattaa kuulostaa kaupunkilaishömpötykseltä ja sitä se vähän onkin. Mutta se on paljon muutakin. Siksi olen erityisen iloinen siitä, että myös maa- ja metsätalousministeriö on mukana katuruokakarnevaalissa yhtenä yhteistyökumppanina.

Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että aloittaessani tiedottajan työt maa- ja metsätalousministeriössä viime vuonna, en olisi uskonut, että ministeriö lähtisi mukaan katuruokatapahtumaan. Ympäriltäni olen saanut kommentteja, joiden mukaan voin todeta, etten ole ollut ainoa ennakkoluuloinen. Mutta mitä vielä, ministeriö ja katuruoka sopivat hyvin yhteen!

Pohdimme ylitarkastaja Petri Koskelan kanssa, mistä katuruoassa on kyse ja miksi meidän kuuluu olla mukana Streat Helsingissä. Päädyimme kiteyttämään asian näin: katuruokakulttuuri on osa ruokakulttuuriamme. On ilman muuta selvää, että ruokaministeriön kuuluu kannustaa ja olla osana ruokakulttuurin kehittymisessä, monen muun tärkeän tehtävänsä lisäksi.

Snagarijonoista uuteen suuntaan

Haluamme olla myös ministeriötasolla mukana aallossa, jossa ruoka tuodaan kaikkien saataville. Tässä on mahdollisuus kehittää vanhaa snagarikulttuuria uuteen, terveellisempään suuntaan.

Katuruokakulttuuri on näkynyt lähinnä yöllisinä nakkikiskajonoina. Toivottavasti ensi viikon jälkeen osaamme vaatia myös muuta tarjontaa tähän normaaliin katuruokatarjontaan. Parhaimmillaan katuruoka on terveellistä, kotimaista lähiruokaa, nautittuna ulkona hyvässä seurassa.

Streat Helsinki -tapahtumakokonaisuuden taustalla on eri tahoista koottu pieni joukko ahkeria tekijöitä. He ovat tehneet ensi viikon eteen töitä jo viime syksystä lähtien.

Aiemmin katuruokakonferensseja on järjestetty San Franciscossa ja Malmössä, mutta ne ovat olleet suhteellisen pieniä tapahtumia. Eipä nytkään tainnut kukaan heti uskoa, että Streat Helsingistä tulee näin suuri tapahtuma. Perjantain TALKSiin on ilmoittautunut jo yli neljäsataa henkilöä!

Streat on huomattu maailmalla

Tapahtumakokonaisuus on saanut paljon huomiota myös maailmalla. Tapahtuma on nostettu esiin mm. kansainvälisellä Horecatrends-sivuilla, Brittien katuruokasivustolla puhutaan Helsinki Agreementista ja onpa tästä saatu tietoa myös Venäjällä. Tapahtumaan on ilmoittautunut osallistujia aina São Paulosta saakka.

TALKS järjestetään Gastro Helsinki -messujen yhteydessä perjantaina 21.3. Tänään perjantaina 14.3. on viimeinen ilmoittautumismahdollisuus tähän ennennäkemättömään konferenssipäivään, joka muuten on myös ilmainen. Päivän aikana on luvassa huippupuhujia Suomesta ja maailmalta.

Hyvän ruoan, juoman ja ohjelman Streat Helsinki PARTIES -iltabileet järjestetään Kellohallissa perjantaina 21.3.2014 klo 18–02.

Lauantaina 22.3. Helsingin Torikorttelit täyttyvät ruokarekoista, kun neljäkymmentä katuruoan valmistajaa tarjoaa herkkuannoksiaan Streat Helsinki EATSissa. Ruokaa ja monenmoista ohjelmaa on tarjolla kello yhdestätoista aina seitsemään saakka. Torilla nähdään!

www.streathelsinki.fi
www.facebook.com/streathelsinki

Teksti: Saara Pietilä, tiedottaja, maa- ja metsätalousministeriö
Kuva: Maija Astikainen /Streat Helsinki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti