perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kasarmitorilla saa syödä keskiviikkoisin ilman sääntöjä

Keskiviikkona 16.7. Kasarmitorille kerääntyi mutkittelevia ihmisjonoja värikkäiden rekkojen ympärille. Kaartin kaupungissa järjestettiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä Street Food Carnival -tapahtuma, jonka ideana on koota katuruokaa tarjoavat ruokarekat samaan paikkaan. Tapahtuma tulee jatkumaan jokaviikkoisena läpi kesän.


Ruokarekkojen menut ovat lyhyitä, mutta ne vaikuttavat tarkkaan mietityiltä. Yhdestä rekasta saa gourmet currymakkaraa, toinen tarjoaa poroa burgerin välissä. Ihmisiä riittää pitkäksi jonoksi jokaisen rekan luukulle, niitä on rivissä yhteensä viisi kappaletta.

Tapahtuman perustaja ravintoloitsija Richard McCormick’s näkee katuruuan suosion johtuvan ihmisten kaipaamasta muutoksesta.

-Ihmiset haluavat jotain uutta. Fine dining ei ole enää se juttu, vaan ihmiset tahtovat syödä ilman hienon ravintolaympäristön sääntöjä, rennosti, kunnioittaen hyviä raaka-aineita, McCormick’s summaa.

Rennon oloinen ravintoloitsija jatkaa, että intohimo ruuanlaittoon näkyy siinä, että esimerkiksi hampurilaiset ovat parempia kuin ketjuravintoloissa.

-Raaka-aineina pyrin käyttämään mahdollisimman paljon luomua ja tekemään ympäristöä säästäviä valintoja. Salaatit tulevat lähiyrittäjiltä ja leivän leivomme itse.

Tällä hetkellä ruokarekat ovat vielä harvinainen näky katukuvassa tapahtumien ja festareiden ulkopuolella. McCormick’sin haaveena on, että vielä joskus ruokaa voisi tarjota nälkäisille myös arkena ja öisin.

Street Food Carnival, Kasarmitori, keskiviikkoisin klo 16.00-21.00


Teksti ja kuva: Marianna Laitinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti