tiistai 8. heinäkuuta 2014

Okra-maatalousnäyttely 2.-5.7.2014

Nelipäiväinen Okra-maatalousnäyttely järjestettiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla Oripäässä. Mukana Luonnonvarat-teltassa olivat maa- ja metsätalousministeriö, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT), Suomen Metsäkeskus, Maaseutuverkosto, Maanmittauslaitos, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Eläinten hyvinvointikeskus (EHK) ja eläinsuojeluasiamies.

Keskiviikkona maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo kiersi maatalousnäyttelyä ja osallistui laidunkalkkunan grillaamiseen. Keittiömestarit Jukka Turta ja Raymond Wesander opastivat vieressä.


DG AGRI:n varapääjohtaja Mihail Dumitru tutustui Okrassa suomalaiseen maatalouteen.
Luonnonvarat-teltassa kävi säpinä. Kouluikäisille oli tarjolla tabletilla toimiva maatilapeli ja luomukyselyyn vastanneet saivat palkinnoksi luomuspelttiä.
 

Maa- ja metsätalousministeriön grillausteltalla herkuteltiin eri tuottajien tarjoamilla ykköslaatuisilla lihoilla, joiden valmistamisessa keittiömestarit Raymond Wesander ja Jukka Turta pistivät parastaan.
Näyttelyn aikana teltalla nähtiin monenlaisia vieraita aina Okra-isäntä Jukka Isotalosta lähtien.
Herkkuja tarjoiltiin Okra-yleisölle suoraan grillistä. Grillausta seuraamaan tulleet saivat myös herneitä maistellakseen.


Okrassa tapahtui näyttelyviikon aikana monenlaista. Yleisö sai seurata Mehtätivolin järjestämää tulishowta Luonnonvarat-teltan ulkopuolella ja ihmetellä lehmänäyttelyitä. Perheen pienimmät saivat kokea aitoa maalaistunnelmaa oljista tehdyssä pomppulinnassa.
Kuvat: Marianna Laitinen ja Pekka Väisänen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti