tiistai 19. elokuuta 2014

Suomalainen ruokakasvatus esillä Herkkujen Suomessa

Lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään Helsingin Rautatientorilla 21.–23.8. Lähiruuan lisäksi tänä vuonna huomiota saa myös suomalainen ruokakasvatus.

Maa- ja metsätalousministeriön Ruokailo-osastolla kerrotaan ajankohtaisista ruokakasvatusmenetelmistä ja tutustutaan niihin hauskojen esimerkkien ja innostavien asiantuntijoiden avulla.

Herkkujen Suomen ohjelmalavalla luodaan katsaus suomalaisiin, sosiaalisiin innovaatioihin: kouluruokailuun ja kotitalousopetukseen. Tarkoituksena on tuoda esiin ruokailo, josta niin lapset kuin aikuisetkin voivat nauttia.

Tarjolla kattava kattaus ruokailoa

Suomessa ruokakasvatuksen alueella on monia toimijoita, joiden kaikkien työpanosta ja yhteistyötä tarvitaan. Ruokailo-osastolla tutustumme aktiviteettien avulla alakoululaisten maku- ja ruokakouluihin sekä yläkoululaisten ruokavisaan.

Esittelemme myös julkisen sektorin ruokapalveluyksiköiden kouluruokadiplomia, kotitalousopetusta ja nuorten mahdollisuuksia maaseudun ammatteihin.  Yleisö voi osallistua kilpailuun parhaasta kouluruokamuistosta. Lisäksi paikalla seikkailee pirteä porkkana, jonka kanssa voi kuvauttaa itsensä.

Ohjelmalavalla keskustelemme ruokakasvatuksen asiantuntijoiden kanssa lasten ja nuorten ruokakulttuurista Suomessa, alakoulusta ruokakasvattajana sekä lasten ruokakasvatuksesta varhaiskasvatuksessa.

Pohdimme myös kotitalouden uutta tulemista ja esittelemme uutuutena ruokakasvatusopetusta restonomikoulutuksessa. Asiantuntijoiden puheenvuorojen ohella pidetään tietoiskuja ajankohtaisista ruokakasvatusmenetelmistä.

Lisätietoa Ruokakasvatus Suomessa -ohjelmasta

Ruokailo-osasto on avoinna torstaista lauantaihin 21.–23.8.
  • torstaina 21.8. klo 16–21.30
  • perjantaina 22.8. klo 11–20
  • lauantaina 23.8. klo 10–18

Ruokailo-osastolle osallistuu

Teksti ja lisätietoja Ruokailo-osastosta: Bettina Lindfors, hankepällikkö, Ruokakoulu - Matskolan, p. 045 109 6811, bettina.lindfors(at)ruokakoulu.fi
Kuva: Petra Ingo

Maa- ja metsätalousministeriö tuo Herkkujen Suomeen myös lähiruoka-, luomu- ja nimisuojatietoa. Löydät meidät järjestöteltasta.
Maa- ja metsätalousministeriö mukana Herkkujen Suomessa, MMM:n tiedote 19.8.2014


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti